Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Extra! Exklusiv intervju med en WC-segrare!
2012-02-29 av Sanna Eriksson
”Jag sackade medvetet efter och när de andra sprang runt ett hörn satte jag full fart åt andra hållet.” Hör Lukas berätta om hur han med list och mod gick segrande ur årets WinterCup!

"Lätt som en plätt. På den här banan kommer jag aldrig få vila", var hans första tanke när han såg banan. De första kontrollerna Terra, Blåmesen, Garnisonsmuséet, Örat och Folkungavallen betades av i säkert tempo, men på den sjätte kontrollen fick trion Lukas, Alva och Micke problem.

Bilden på en lekande delfin lurade dem först till simhallen och sedan till Tinnis. Där fanns ingen delfin, men de hittade Nöken. Kvartetten lyckades sedan använda sin lokalkännedom och resonera sig fram till att definitionen ”cykelhjulet” stämde in på två konstverk i centrum, där stämpeln mycket riktigt satt.

Här märkte Lukas att hans medtävlare tvekade, medan han själv var säker på var resten av kontrollerna skulle sitta. Till slut bestämde de sig för att hoppa över 7:an och springa direkt till Cloetta center och Lukas hängde på. Där mötte de några andra och lösningar byttes fram och tillbaka, men Lukas höll sig tyst och hemlighetsfull. Han var särskilt rädd för att avslöja sin idé för Alva, som ju kunde misstänkas vara i maskopi med Fidde.

Så var det då dags för rycket. När de andra svängde runt ett hörn vid Stångs Magasin satte Lukas av åt andra hållet. ”Jag kom in på nån jäkla innergård där jag irrade runt ett tag”, berättar han. ”Jag var bara fokuserad på att gömma mig från de andra”. Planen lyckades – nästan. Alva fick syn på honom hängde med in bland husen och de sprang tillsammans till De Klomp, som var kontroll nummer 7.

Resten av banan tyckte Lukas var lätt. Känner man till stan bra är det självklart att en bild på en kristen gubbe måste betyda antingen Ansgar- eller S:t Nikolai-kyrkan eftersom det är de som ligger på vägen tillbaka till Ryd och lika lätt är det att hitta femte hålet på frisbeegolfbanan.Men helt lugn kände han sig inte, för han visste att Fidde kom jagandes bakom nånstans. Tillräckligt långt bak, visade det sig när han defilerade i mål som segrare efter att ha stämplat sista kontrollen vid förskolan Kakburken.

”Det var en bra känsla att gå i mål och ha tagit alla kontroller”, tycker Lukas och ger cred till Anna och Daniel som lagt svårighetsnivån precis lagom.

Segern tänker han fira på De Klomp, för det var ju tack vare dem som han vann. När han har fått krafterna tillbaka förstås. Det tar hårt att springa långpass med Alva!
Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse