Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
2xper
Länkar
f a s t
Vilse i andra medier
f f t t
Nyheter
Rabatt till XC-race!
2023-09-25 av Gunnar Engström
Många i Vilse vet redan vad XC-race är då ett antal brukar delta varje år. Men för er andra så kommer här en liten kort förklaring. XC-race är ett löplopp som Linköpings OK arrangerar varje höst i Vidingsjö och i år går det av stapeln den 21 oktober. Loppet är antingen 5 eller 10 km, banan är 5 km så springer man 10 km är det två varv. Loppet går bitvis genom helt obanad terräng och vi brukar också se till att den går genom något vattenhål så man får känna på det hårda orienteringslivet. Att banan varierar mellan stig och skog gör att loppet brukar uppskattas av alla löpare, inte bara de som satsar på en dundertid. Vidingsjö är inom cykelavstånd från hela Linköping, vilket gör det smidigt för... Läs mer »
Kallelse till LiTHe Vilses årsmöte 2023
2023-09-16 av Emil Grehn
Härmed är alla medlemmar i LiTHe Vilse kallade till årsmötet 2023. Mötet kommer äga rum i sal BL32, B-huset, Campus Valla kl. 20.00 den 9:e oktober 2023.

Rösträtt har alla som betalat medlemsavgiften senast en vecka innan mötet samt fyller minst 16 år under 2023. Sista dag att betala medlemsavgiften är alltså den 2:a oktober. Vid frågor om betalning av medlemsavgiften hör av dig i första hand till kassören och i andra hand till någon annan i styret.

På årsmötet kommer motioner som inkommit till lithevilse@gmail.com innan kl 18.00 den 1:a oktober behandlas, under förutsättning att de är skrivna av en medlem i LiTHe Vilse.

Utöver det kommer verksamhetsberättelse, budgetuppföljning och revisionsberättelse för... Läs mer »
Resultat Höstcup #1
2023-09-13 av Henrik Eklund
Här kommer resultaten...

Herr
1 Emil G 51:07
2 Malte E 56:07
3 Filip M 56:21
4 Jan N 65:18
5 Lukas E 65:23
6 Oskar S 77:32
- Jonathan J
- Axel E

Dam
1. Hanna H 51:16
2. Emma B 51:21
3. Frida JH 51:28
4. Maja P 51:32
5. Tove E 52:16
6. Hanna L 54:03
7. Alva O 58:33
8. Júlia G 60:57
9. Stina E 83:33
10. Johan F 83:35
- Nellie R
- Frida J
- Sofia P
- Meta N
- Beatrice H
- Ellen T

Prova på
1. Jonathan A 47:26
2. 433713 83:58

Om något känns fel med resultaten eller att du saknas på listan är det bara att höra av sig så ordnar vi det!

Sträcktider kommer troligtvis under morgondagen eller åtminstone innan nästa Höstcup. Läs mer »
Vilse planerar att arrangera inomhusorientering i Studenthuset!
2023-08-29 av Hanna Hugosson
Hej hej alla goa Vilsare!

Sista söndagen i november planerar vi i Vilse att arrangera inomhusorientering i Studenthuset! LIU:s fastighetsförvaltning är positivt inställda, men för att detta överhuvudtaget ska vara möjligt behöver vi skapa en arbetsgrupp som arbetar med bland annat kartritning, banläggning, logistik och marknadsföring inför tävlingen. Utöver detta kommer vi även behöva en drös av funktionärer som hjälper till under tävlingsdagen. Funktionärernas uppgifter kommer exempelvis att kunna vara kontrollvakt, sitta i seketeriatet och marka, med andra ord exakt som på en vanlig tävling med enda skillnaden att verksamheten fördrivs inomhus vilket är nice! Förhoppningarna är att arrangemanget ska ge Vilse... Läs mer »
Välkomna till ett nytt läsår med LiTHe Vilse!!
2023-08-25 av Alma Appelgren
Hej alla nya och gamla vilsare! Nu drar ett nytt läsår med LiTHe Vilse igång med massa roliga träningar, fester och annat skoj!
Här kommer lite info om vad som händer i föreningen under de kommande veckorna, samt även lite bra info för dig som är ny i föreningen eller funderar på att bli medlem.

Träningar
På tisdag 29/8 klockan 17 kommer det att hållas en öppen sprintträning på campus valla dit alla som vill är välkomna att komma och springa sprintorientering med oss.
Tisdagen därpå den 5/9 det även en prova-på träning i rydsskogen.
Båda dessa träningar är öppna för både gamla och nya vilsare och det kommer att erbjudas banor som passar alla nivåer av orienteringskunskaper.

Kräftskivan
Onsdagen den 30:e... Läs mer »
Glad sommar!
2023-06-11 av Tove Ekström
Vi i styret 22/23 vill tacka hjärtligt för det gångna året. Vilse är en unik förening med sina engagerade, välvilliga, hjälpsamma och värmande medlemmar. Tack till er.

Hösten och verksamhetsåret 22/23 kickstartades med en kräftskiva en solig augustikväll. Där vi fick bekanta oss med flera nya ansikten, vilka nu är givna medlemmar i Vilse. Vi hoppas att ni har känt er välkomna in i Vilse-familjen.

Det finns mycket annat fint att också minnas från året. Vi har genomfört hela 56 vilseträningar och 28 andra aktiviteter. Vi har spenderat mörka tisdagskvällar i Rydskogen, arrangerat NSM, firat 40-årsjubileum med våra vilse-veteraner, irrat runt på Linköpings gator, varit på läger, upplevt maskeraden och allt vad... Läs mer »
Jobbförfrågan från O-ringen
2023-04-25 av Tove Ekström
Magnus från O-ringen efterlyser funktionärer med IT-fokus till O-ringen. Är du sugen på att jobba finns hans kontaktuppgifter längst ned i denna nyhet.

Vi kommer inte arrangera någon gemensam arbetsinsats från Vilse och förväntar oss inte att medlemmar ska arbeta för Vilses vinning, utan att man gör det för egen vinning.

Info från Magnus:

Jag jobbar just nu med O-Ringen Åre och där har vi ett akut bekymmer: Vi har funktionärsbrist! Som ansvarig för IT bekymrar det mig särskilt att vi har för få funktionärer i IT-gruppen, och jag vet att många Vilsare har goda IT-kunskaper. Inom IT-gruppen har vi två undergrupper:

Nätverk
Gruppen jobbar med att planera, bygga, övervaka och riva våra datornätverk. Om man är...
Läs mer »
Info inför valmötet 17/4
2023-04-12 av Tove Ekström
Det är snart dags att välja in nästa verksamhetsårs styrelse! Kul!

EDIT: Mötet hålls på campus Valla i BL32 (Nobel).

Här är valberedningens nomineringar.
Det har inkommit en motion, här finns den, tillsammans med styrelsens svar.

Glöm inte att anmäla er!

Vi ses på måndag! Läs mer »
Nomineringar till Vilsestyret 23/24
2023-04-03 av Johan Hagströmer
Hej!
Efter noga begrundande har valberedningen nu kommit fram med ett förslag på styrelsesammansättning 23/24. Vi vill börja med att tacka alla som sökte!

Vi i valberedningen har bestämt oss för att nominera följande personer till Vilsestyret 22/23:

Ordförande: Emil Grehn
Vice ordförande: Alma Appelgren
Kassör: Emelie Eriksson
Festansvarig: Axel Severinsson
Träningsansvariga: Malte Eveborn och Simon Svahn

Övriga poster:

Valberedning: Maja Porle och Filip Möller
Revisor: Oskar Svahn

Observera att detta är valberedningens förslag på styrelsesammansättning. Slutgiltigt beslut fattas av medlemmarna på valmötet. Alla medlemmar har rätt att motkandidera på en post på valmötet, om de känner för det. Meddela ordförande Tove... Läs mer »
Kallelse till Valmötet 2023
2023-03-26 av Tove Ekström
Härmed är alla medlemmar i LiTHe Vilse kallade till Valmötet den 17:e april kl. 20:00 på Alsättersgatan 9C (OL1).

Observera att platsen kan komma att ändras p.g.a. renovering.

På valmötet väljs nästa läsårs styrelse, valberedning och revisor in.

På valmötet kommer också motioner som inkommit till lithevilse@gmail.com innan den 10:e april behandlas, under förutsättning att de är skrivna av en medlem i LiTHe Vilse.

Rösträtt har alla som betalat medlemsavgiften senast en vecka innan mötet och som har fyllt 16 under 2023. Sista dag att betala medlemsavgiften är alltså den 10:e april. Vid frågor om betalning av medlemsavgiften hör av dig i första hand till kassören och i andra hand till någon annan i styret.

Här är... Läs mer »
Sök till Styret 23/24
2023-03-05 av Johan Hagströmer
Nu öppnar ansökan till styrelsen för läsåret 23/24 i världens bästa studentförening, LiTHe Vilse!

Är det just DU som vill vara med och driva föreningen framåt, arrangera träningar, läger och fester för alla medlemmar? Är du personen med koll på siffror som vågar ta ansvaret för Vilses ekonomi i dina händer? Eller har du alltid drömt om att bli influenser på Instagram och vill ta chansen att sköta LiTHe Vilses sociala medier? Tveka inte att söka!

En kortare beskrivning av posterna i styrelsen finner du nedan. Håll även utkik på Instagram framöver då sittande styrelse kommer att ge en liten inblick i de olika posternas ansvarsområden och uppgifter.

För att ansöka till styret eller för att nominera någon... Läs mer »
Rösta på ÖL-OL dag!
2023-02-26 av Maja Porle
Halloj! Då 10-mila i år går några veckor senare än vanligt ställer det till det lite för oss när det kommer till ÖL-OL. Jag hoppas därför att ni kan hjälpa mig och styrelsen bestämma vilken dag som passar bäst genom att rösta på dem dagar du skulle deltaga på i dagsläget. Du kan alltså rösta på flera av dagarna om det inte spelar någon större roll för dig!

Länk till formuläret:
Läs mer »
Wintercupens mästare har korats!
2023-02-22 av Oskar Svahn
Tack till alla som kom och sprang Wintercupsfinalen! Samtliga var väldigt duktiga, men duktigast av alla var Jonathan Jylltorp och Lotten Kindlundh som tog hem totalvinsten i årets Wintercup!

Övriga resultatet hittar ni här, och för er som är nyfikna så finns ”kartan”
med facit och utan facit. Kvällen spellista finns även att beskåda här.


Ha det gott!
Häsningar Johan och Hanna. Läs mer »
Engagera dig i LIU-loppet!
2023-02-19 av Tove Ekström
Varje år är LiTHe Vilse med och arrangerar LIU-loppet. LIU-loppet är ett gratis löplopp riktat till alla studenter och arrangeras en gång per termin. Nu söker vi två nya deltagare till arbetsgruppen för LIU-loppet!

Vad innebär arbetet?
Arbetsgruppen består av deltagare från LiTHe Vilse, LiTHe Syra och Campushallen och tillsammans arbetar ni för att genomföra ett så trevligt arrangemang som möjligt. Rollerna innefattar projektledning, ekonomi, IT, marknadsföring, samordning av funktionärer, säkerhet och planering av banan. Historiskt sett har Vilse ansvarat för IT-aspekter så som hemsida, anmälan och tidtagning samt funktionärs- och marknadsföringsfrågor. Men! Arbetsgruppen är dynamisk och du har möjlighet att... Läs mer »
Vilsegalan 2023
2023-02-18 av Oskar Svahn
Kika in årets styretfilm: Orienterarhotellet

Under kvällen delades många priser ut. Här är alla nomineringar och vinnare:

Årets kvinnliga idrottare:
Nominerade:
- Klara Ljunggren
- Corina Hüni
- Hanna Lagerberg
- Emelie Eriksson
Vinnare: Corina Hüni
Motivering: Utöver att Corina lärt sig Svenska på nolltid har hon lagt ner mycket hårt arbete som idrottare. Som bäst rankad på Sverigelistan av alla Vilses damer har hon visat på stor bredd i sina prestationer. Och det är inte bara vi som tror på henne utan Corina är även uttagen till det schweiziska landslaget! Stort lycka till i framtiden Corina!

Årets manliga idrottare:
Nominerade:
- Olle Bergstedt
- Erik Wigle
- Jan Neelissen
- Jesper Sjöblom
Vinnare: Jesper Sjöblom
Motivering: Att... Läs mer »
Resultat Wintercup #5
2023-02-16 av Frida Johansson
Bra sprunget och tack till alla som kom på Wintercupen igår. Grattis till Emelie och Sven som vann respektive klass!

Hela resultatlistan hittar ni här:
Resultat Läs mer »
Stadsmästerskapen 2022
2023-02-11 av Johan Stenström
Lite sent var det så dags för 2022 års stadsmästerskap. En festlig tillställning för att fira Vilses 40 års jubileum med det fyrtionde Stadsmästerskapet! Totalt gav sig 33 tappra och mer eller mindre utklädda vilsare ut på Linköpings gator. I år hade banläggarna lyckats klura till det ordentligt och ingen lyckades ta alla kontroller. Laserdom och PostNord blev tydligen för svårt. För att vinna räckte det med 14 av 16 kontroller både på dam och herrsidan. Som segrare stod tillslut Emil Grehn och Meta Nordesjö efter att båda ingått i samma tighta spurtstrid.

Vi banläggare vill tacka alla som kom och kämpade och gratulera de två nya Stadsmästarna!

Emma Beskow och Johan Stenström

Resultat

Facit Läs mer »
Nominera till vilsegalan!
2023-01-29 av Maja Porle
Halloj!
Du har väl inte missat att det nu går att nominera till vilsegalan?!

På vilsegalan kommer ett antal vinnare koras som har gjort något lite extra under det gångna året. Men för att detta ska bli så bra så möjligt krävs att just du nominerar dem du tycker bör uppmärksammas lite extra.

Länk till nominering finner ni här.

Sista dag för nominering är den 5 februari.

Ha det fint!/Festansvarig Läs mer »
Skid-KM
2023-01-22 av Oskar Svahn
Under skidlägret arrangerades LiTHe Vilses skid-km genom att köra ett varv på hund och pulka-spåret. Segrare ur striden blev Jan Neelissen och Stina Eriksson (enda som ej körde inofficiell skateklass). I den inofficiell skateklassen vann Hanna Lagerberg.

Resultat

Script skrivet under helgen för att generara resulaten. Läs mer »
LiTHe Vilses 40-års jubileum!
2023-01-19 av Tove Ekström

Under v.6 kommer vi fira LiTHe Vilses 40-års-jubileum. Här följer allt kul som händer under veckan!

Tisdag - Jubileumsträning
Detta blir en tisdagsträning att minnas. Mer info kommer i anmälan.

Onsdag - Spelkväll med middag
På onsdagen kommer vi ha en spelkväll, där vi kommer bjuda på burgare från Bores! Mer info i anmälan.

Torsdag - Rockis som vanligt

Lördag - det stora kalaset!
Vi börjar lördagen med stadsmästerskapen. Direkt efteråt blir det ett tårtkalas. Var med på båda eller bara det ena. Observera att det är två separata anmälningar.

På lördagskvällen går Vilsegalan av stapeln! Här firar vi jubileet lite extra och prisar medlemmar som utmärkt sig under året. Mer info i anmälan.

Kvällen kommer avslutas på... Läs mer »
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108