Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Åttondelsfinal
2010-12-16 av Lukas Gustavsson
Efter att ha spelat en säsong i ettan blev den slutliga tabellplaceringen för Vilses veteranlag en femteplats. Det ska tilläggas att det inleddes med en wo mot seriens sämsta lag och avslutades med en seger mot seriesegarna.
Igår (och ända in på idag) började slutspelet och veteranerna ställdes i åttondelsfinal mot Raggadish onions som hade kommit tvåa i tvåan.

Under hela matchen hade Vilse greppet och tog ledningen flera gånger, men när slutsignalen ljöd var det som så många gånger tidigare under säsongen lika. Fem minuters sudden death följde där veteranerna omedelbums gjorde ett fint mål som av någon outgrundlig anledning dömdes bort för hög klubba. När även förlängningen tog slut och straffläggning skulle ta vid var det lite nervöst i vilselägret, då laget som bekant inte alltid utmärker sig just för sina briljanta tekniker.

Efter att målispeter satt ribban och vunnit den inledande klunsningen inledde veteranerna straffläggningen med den något orutinerade Josef, som tyvärr inte pallade trycket utan missade. Då Ptr räddade Raggadish första straff var det fortsatt lika efter första omgången. Coachper klev då fram för att ta sitt ansvar, men han visade att inte ens rutin verkade hjälpa utan missade även han. Då Ptr blev rejält bortfintad på den följande straffen mörknade molnen över Vilse. Då klev den mest rutinerade av alla, Christian, fram och gjorde en precis likadan straff som han gjorde mot Awesome Superstrikers och genast återvände hoppet. Tyvärr blev Peter även denna omgång överlistad och efter tre omgångar låg veteranerna fortsatt under med ett mål.

Det var då dags för nästa vilsetekniker, Pettsson, att finta ner Raggadishmålvakten och retfullt enkelt lägga in bollen i nättaket. Därefter visade Ptr att han antagligen är Campushallens största målvakt och stoppade bollen precis som han skulle. Inför sista omgången var det då lika. Undertecknad hade fått den trevliga uppgiften att lägga den sista straffen och trots viss nervositet kunde även den straffen slås in efter en enkel dragning i sidled. En räddning av Ptr på nästa straff skulle nu räcka för att ta Vilse vidare i slutspelet, men trots att bollen touchade hans axel så letade den sig in i nätmaskorna.

Avgörandet lät alltså vänta på sig och flera av veteranerna som skulle upp till jobbet dagen efter började skruva på sig för att de inte fick åka hem och sova. Sudden deathstraffar tog vid och fram skickades åter igen Christian som varit hundraprocentig på straffar såhär långt under säsongen. Denna gången kopierade han Pettssons straff, men istället för att lägga in bollen skickade han den över målet och bort från planen. Stämningen var återigen ganska tryckt i vilselägret när Ptr gjorde sig redo för att på alla sätt han kunde hindra att turneringen tog slut för veteranerna. Det såg inte heller svårt ut när han gjorde det, han satte sig helt enkelt ivägen för bollen och straffläggningen fortsatte. Undertecknad skickades återigen fram då det inte precis vimlade av frivilliga att slå straffarna. Tanken var att göra en precis likadan straff som förra gången men då löpningen mot målet blev lite sned fick bollen istället dras åt andra hållet, men då resultatet blev mål även denna gången var det ingen som klagade. Ännu en gång hade Ptr chansen att avgöra till fördel för Vilse och nu tog han chansen! En klockren straffräddning och segern var därmed säkrad, nu är det kvartsfinal som gäller, håll tummarna!

Mål (ordinarie tid)
Christian: 2
Lukas: 1

Mål (straffläggning)
Lukas 2
Pettsson 1
Christian 1

Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse