Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Rapport från irländska studentmästerskapen
2008-02-24 av Jerk Rönnols
Jag passar på att smyga in med ett par ord, medan ni inte är hemma. Hoppas det går för sig.
Under hösten höjdes då och då röster angående avsaknaden av bluddrigt skrivna nyheter, strax efter avslutandet av festligheter, från min sida.
Nu har jag satt i mig en hel pint Smithwicks och är därmed i stånd att bringa ordning på den fronten.

Idag har jag sprungit irländska studentmästerskap. Det var en långdistans som avgjordes på en ö i anslutning till Dublin. Terrängen bestod av en massa jävla sanddyner med sticksigt långt gräs på. Det såg likadant ut överallt. Det spelade ingen roll hur långt man sprang. Det såg ut som där man började i alla fall.
Där vimsade jag, och ~50 andra, omkring. De tuffaste av oss besökte 47 kontrollpunkter, böt karta två gånger, och avverkade dryga 14 km sanddyn.
Terrängen var tråkig, jag var kasst tränad och fick fett med pisk. Vissa saker tycks inte förändras trots att jag lämnat landet. Till råga på allt klev någon på min fina banan (jag hade döpt den till Adolf II) som jag lämnat vid kartbytet.

Några timmar och en försovning senare var det dags för bankett. Jag gick gata upp och ner för att hitta rätt ställe och ramlade, till sist, in en och en halv timme för sent. Jag verkade inte ha missat mer än en soppa.
Vi satt ner och åt och koverserade, lugnt och beskedligt. Ingen bordsskålade. Inga sånger skreks. Jag höll inga tal. Jag kände mig malplacerad.
Prisutdelning hölls för dagens tävling. Individuella priser och lagpriser delades ut. För att räknas som ett lag var man tvungen att vara tre personer som gick i mål, från samma klubb, i samma klass. I herrarnas huvudklass var det bara tre klubbar som mäktade med detta, varav min var den sämsta. Så vi fick pris! Bronsplats! Wohooo!
Detta gav mig utrymme att stega fram till händelsernas centrum och få en pava vin i näven. Vilken glädje!

Strax därefter gick jag hem.

Vi kan konstatera att de irländska studentmästerskapen suger jämfört med de nordiska. Men man får vin, även fast man är kass. Det är en bra sak.
Likväl längtar jag till Uppsala.

Imorgon löps det sprint på anrika Trinity college. Då ska de få.
Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse