Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Plundring utan julgran
2008-01-27 av Per Carlborg
Idag har nog stora delar av föreningen lidit av lite kalssjuka, inte så konstigt efter gårdagskvällens finsittning och långa natt på Flamman.
För första gången i historien så fick alla plundrare bege sig till studenternas högborg på Västanågatan istället för den magnifika Herrgården i Ryd. Försnacket inför festen handlade mycket om huruvida Flamman skulle kunna ersätta HG. Skulle det verkligen funka med plundring på Flamman? Hade inte styret varit för djärva då de flyttat den traditionstyngda festen från Ryd? Ganska snart, ungefär när maten kom in, förstod nog alla att det här bygget var minst lika bra som vårt stamställe. Nöken och Maria guidade sedan oss med stor finess genom kvällens otaliga gyckel och upptåg. Församlingen såg ut att trivas och om Vilse och om drycker och om underbara ting sjöng vi hela natten lång. De där sista raderna påminner mig om det kulturella arvet som ordförande emeritus lämnat efter sig. Kändes ovanligt och en smula tomt med en plundring utan Jerk. Undrar vad han skulle sagt om en julgransplundring i en källarlokal? Ingen kultur, ingen tradition, ingen historia! Hursomhelst så klarade de flesta sig igenom middagen utan större problem, borden kunde efter den traditionella ”o gamla klang och jubeltid” dukas av och lämna plats åt dansgolvet. Vid 01.00 blev det som vanligt brist på whiskeyglas, vid 02.00 var luften slut och framåt 03.00 började dessutom orken tryta hos många och sällskapet löstes upp efter en totallyckad plundring.

Nu tycker säkert många att det där var en ganska kortfattad beskrivning av vad som egentligen hände under kvällen, och att det var bättre förr. Men för alla er som valde stanna hemma för att se Slas’ odödliga ”Vem älskar Yngve Frej” på tvåan, kan jag meddela att det inte alls var bättre förr, utan att den ljusnande framtid är Vilses. Men okejdå, här kommer lite mer detaljer: Slipstävlingen vanns av Lumpan (men många menade att Nöken var den moraliska vinnaren), LG & LG fick äntligen genomföra sitt projektorstödda gyckel, snacka om nydanande, och nu vek även de mest oviga krakarna sig av skratt, Nöken fick i en finstämd visa höra att han är föreningens stora framtidshopp bakom en skrovlig och åldrande ordförande, Kokos fick lära sig ett nytt land: Palau, OL-korridoren visade att ensam är stark, Junis och Stigen höll varsina fina tal, som inte tillät några torra ögon, till det motsatta könet, Rydsmannenkören var precis lika ogenerat osynkad som vanligt, och för ovanlighetens skull har jag för stunden inget mer att tillägga.

Vill också tacka för allt publikstöd jag fick under söndagens tretusenmeterslopp, otroligt välbehövligt för två ben som också led lite av gårdagskvällen. Det känns som jag har föreningen bakom mig…långt bakom mig :-)
Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse