Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Varför kom inte rycket
2006-11-21 av Mattias Jonsson
2006-11-21 23:51:18 kinesisk tid var det dags för loks testrunda. Ett tjugotal förväntasfulla pesoner stod på startlinjen i den regniga novembernatten. Mest förväntasfulla var Per "burken" Carlborg och Mattias "nöken" Jonsson hur skulle det gå. Vem skulle vinna och vem kommer gråta i februari.
Burken hade strategiskt placerat sig längst fram i den relativt stora klungan. Nöken däremot som den gentleman han är ställde sig i ett av de bakre leden och gav burken 10m handikapp

Det ljudlösa startskotten ven genom Hjulsbro och nu fanns det inte längre några möjligheter till undanflykter. De 10 metrerna hade snart nöken kämpat ikapp. Burken och Nöken fick nu en liten lucka till övriga löpare.

Först efter 150 meter hörde burken att han hade någon bakom sig vilket tillhör ovanligheterna. Bara det inte är nöken, tänkte burken och vände nervöst på huvet. Det som mötte hans oroliga blick var inget annat än nöken i egen hög person.

Efter 400 meter gick nöken upp brevid burken som nu var rejält orolig. Nöken kändes sig fortfarande fräsch vilket synstes på hans spänstiga steg.

Nöken som är en strategier på hög nivå (vilket kan förklara hans mycket välplanerad öppning) hade planerat ett ryck efter exakt 2 min och 24 sek löpning eller ungefär 736m.
Varför uteblev då nådastöten? Ja det kommer vi nog aldrig få reda på inte ens nöken själv vet det. Den religöse skulle nog säga att det var guds vilja. Metrologen skulle nog säga att det var den regniga novemberkvällen. Realisten däremot skulle säga att det var burkens oroliga blick i kombination med nökens stora medlidande.
Hur som helst det hela är en gåta i klass med varför Peter A kallas kuken.

Istället för rycket gav nöken uttrycket "upp som en sol och ner som en pannkaka" ett nytt ansikte. Det hela slutade med att både nöken och burken satte nytt pers fast burken var en rätt så stor hästlängd före.

Den där Carlborg är en snabb kille
;) ;) nöken
Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse