Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
2xper
Länkar
f a s t
Vilse i andra medier
f f t t
Nyheter
Jobbförfrågan från O-ringen
2023-04-25 av Tove Ekström
Magnus från O-ringen efterlyser funktionärer med IT-fokus till O-ringen. Är du sugen på att jobba finns hans kontaktuppgifter längst ned i denna nyhet.

Vi kommer inte arrangera någon gemensam arbetsinsats från Vilse och förväntar oss inte att medlemmar ska arbeta för Vilses vinning, utan att man gör det för egen vinning.

Info från Magnus:

Jag jobbar just nu med O-Ringen Åre och där har vi ett akut bekymmer: Vi har funktionärsbrist! Som ansvarig för IT bekymrar det mig särskilt att vi har för få funktionärer i IT-gruppen, och jag vet att många Vilsare har goda IT-kunskaper. Inom IT-gruppen har vi två undergrupper:

Nätverk
Gruppen jobbar med att planera, bygga, övervaka och riva våra datornätverk. Om man är allmänt händig med kablar kan man göra stor nytta i gruppen. Har man dessutom kunskaper i hur man monterar nätverkskontakter eller kanske har någon form ytterligare av kunskap inom nätverksteknik så kan man bidra ännu mer. Vi använder både vanliga nätverkskablar (ethernet) och fiberkablar.

Klienter och skrivare
Gruppen ansvarar för den IT-utrustning som inte hör till nätverk, det vill säga bärbara datorer, skrivare, datorskärmar, TV-skärmar och lite till. Alla våra datorer, skrivare och skärmar behöver gås igenom innan tävlingarna. Det innebär att kolla att de fungerar och installera eventuella uppdateringar och kanske drivrutiner till skrivare etc. All utrustning ska sedan fördelas ut till övriga funktioner inom O-Ringen. Under arrangemanget behövs ett visst mått av support, det kan vara papperstrassel i skrivare, datorer som inte startar eller hängt sig, problem att komma åt internet mm. Det är ofta enkla fel i stil med kablar som åkt ur och liknande. Om du är den i familjen som får frågor när datorn hemma krånglar så är du rätt person för den här gruppen.

Är det någon medlem i Vilse som vill komma till Åre och hjälpa till som funktionär inför eller under O-Ringen Åre?

Som tack för hjälpen kan jag erbjuda:

  • Boende i funktionärsboende under tiden du är funktionär

  • Ersättning till din klubb (förslagsvis LiTHe Vilse) för varje timma du jobbar, eller fri anmälan i valfri klass under O-Ringen Åre


Det går fint att kombinera att vara funktionär under tävlingsveckan med eget tävlande, vi schemalägger helt enkelt dina pass så du hinner springa före eller efter funktionärspasset. Vi behöver funktionärer under veckorna 28, 29, 30 (tävlingsveckan) och vecka 31. Viktigast är perioden lördag vecka 28 till fredag vecka 30.

Om man gärna vill vara funktionär men känner att IT är helt fel område kan vi säkert hitta något annat att göra, det saknas funktionärer inom ett flertal områden.

Jag har själv haft förmånen att vara funktionär på ett flertal O-Ringen och vet att det är fantastiskt roligt! Du kommer inte att ångra dig om du ställer upp!

Om du vill anmäla dig som funktionär eller har någon fråga innan du anmäler dig så är det bara att höra av sig till mig.

Vänliga hälsningar,
Magnus Johansson, Tävling & IT O-Ringen
+46 (0)70 – 381 03 56
magnus.johansson@oringen.se
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108