Vilsegalan 2023
2023-02-18 av Oskar Svahn
Kika in årets styretfilm: Orienterarhotellet

Under kvällen delades många priser ut. Här är alla nomineringar och vinnare:

Årets kvinnliga idrottare:
- Klara Ljunggren
- Corina Hüni
- Hanna Lagerberg
- Emelie Eriksson
Vinnare: Corina Hüni
Motivering: Utöver att Corina lärt sig Svenska på nolltid har hon lagt ner mycket hårt arbete som idrottare. Som bäst rankad på Sverigelistan av alla Vilses damer har hon visat på stor bredd i sina prestationer. Och det är inte bara vi som tror på henne utan Corina är även uttagen till det schweiziska landslaget! Stort lycka till i framtiden Corina!

Årets manliga idrottare:
- Olle Bergstedt
- Erik Wigle
- Jan Neelissen
- Jesper Sjöblom
Vinnare: Jesper Sjöblom
Motivering: Att Jesper är en riktig mästare i skogen är det få som har missat. Bland annat visade han detta genom sin 5:e plats på Tiomila sträcka 2 och på Jukola där han kom 10:a. Han har också vunnit LitHe Vilses Höstcup och Natt-klubbmästerskap. Stort grattis till fina prestationer under det gångna året Jesper!

Årets solstråle:
- Emma Beskow
- Simon Svahn
- Kristina Tedhamre
- Arvid Linder
Vinnare: Emma Beskow
Motivering: Finns det någon som är bättre än Emma på att le samtidigt som man håller ett rockisset? Knappast! Hela Emma utstrålar glädje och energi vart hon än går! Emma är också känd för att vara en mycket hjälpsam och generös person, men också kreativ och drivande, vilket hela föreningen får mycket glädje av!
Tack för ditt härliga leende och din positiva energi Emma!

Årets arrangemang:
- Beer Yard Fulltra
- Sprintstafetten i Gottfridsberg
- NSM
- Sprint-KM i Vallastaden
Vinnare: NSM
Motivering: NSM är utan tvekan det gångna årets mest omfattande arrangemang där föreningen har ställt upp med extrem kämparanda. NSM skapade glädje åt hela Nordens orienterande studenter och aldrig förr har HGs bartenders fått arbeta så hårt. En perfekt blandning av orientering och fest under denna helg förtjänar inget annat än att vinna årets arrangemang!

Årets nykomling:
Nominerade: Alla våra fina nykomlingar från 2022!
Vinnare: Elias Adebrant
Motivering: Elias är en sann glädjespridare som alltid bjuder på ett leende. Hans goda humör och livsglädje är något som smittar av sig till alla runt omkring honom. Elias är alltid peppad, oavsett om det är på en träning i ösregn eller i mitten av ett dansgolv. Låt oss utbringa en skål för detta härliga tillskott i Vilse!

Årets Mums (tävling på plats):
- Lotten Kindlund
- Emanuel Herberthsson
- Philip Carlsson
- Frida Johansson

Vinnare: Emanuel Herberthsson
Motivering: Aldrig förr har någon kämpat så hårt för att vinna årets mums. Detta pris går till dig som funnit dig iskall i en mycket pressad situation. Trots folkets jubel var du mycket fokuserad till målet att vinna årets mums och visade på enorm kämparanda och mums-erfarenhet!
Stort grattis till vinsten!

Årets Vilsare:
- Emil Grehn
- Emma Beskow
- Irmalinn Nilsson
- Oskar Svahn

Vinnare: Emil Grehn
Motivering: Emil har under 2022 arbetat väldigt hårt för LiTHe Vilse. Inte bara att han var träningsansvarig så tog han även på sig tävlingsledaransvaret under NSM då han la ner extremt mycket tid. Emil driver föreningen framåt och kommer ständigt med nya idéer för att Vilses medlemmar ska få massa roliga aktiviteter att njuta av. Stort tack för ditt oändliga engagemang Emil!