Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s t
Vilse i andra medier
f t t
Nyheter
Höstcup #2 med struket Sprint-KM
2020-09-23 av Jesper Sjöblom

Efter veckor av planering, rekningar, provspringningar och justeringar var det äntligen dags. Jepster och Krickster skulle leverera historiens fetaste sprint-KM, och det vankades deltagarrekord. För att få en så SM-relevant träning som möjligt, användes kartbyte och flygande start.

Starten gick, och de första löparna drog iväg. Allt flöt på perfekt, stämningen var hög och livet var på topp. Vi skulle tammefan vinna årets arrangemang på Vilsegalan!
Efter ca 20 minuter kom Henrik Eklund tillbaka, förtvivlad. Kontroll nummer 36, branten, var borta. KrickoTuff gick iväg för att undersöka, och se på fan, kontrollen var borta. Spårlöst försvunnen, snodd!

1
Henrik Eklund gjorde en tapper insats med att försöka lokalisera kontroll nummer 36


”Fy sjutton vad tråkigt” , tänkte vi, men vi kunde liksom inte göra så mycket mer än att informera resten av de startande löparna om vad som hänt.

Ordet spred sig som en löpeld. ”Brantjäveln är borta, så stå inte och leta efter den i onödan”
Som tur så bodde alla som var med på träningen i närområdet, så det var liksom ingen som hade åkt i 50 minuter enkel väg bara för att få springa en sprint. Efter att cirka 60 % av startfältet hade startat, kom det även rapporter om att andra kontroller hade "gått på villovägar". Som tur så verkade samtliga deltagare vara på glatt humör och nöjda med att i alla fall få stämpla vid några kontroller.

I slutändan blev det helt omöjligt att säga vem som var snabbast, då alla har sprang med olika förutsättningar. Sprint-KM stryks därmed Vi rekommenderar att de som vill jämföra sig mot andra, loggar in på Livelox och jämför via det. Sträcktiderna länkas nedan, men aa, de är kaoz

Livelox
Sträcktider
Musiktips

Vi tackar alla deltagare för att ni kom, och hoppas att ni hade kul! I morgon blir det rockgympa och på nästa onsdag blir det återigen en deltävling i Höstcupen, fast då är vi i skogen och slipper pantade Lambohovskids.EPILOG
A.k.a. Läs detta om du någonsin får för dig att arrangera en sprint i Lambohov.
Efter att Vilse hade haft sin träning, skulle LOK/OK Roxen ut och springa banorna, samt plocka in enheterna. Vid cirka 19:30 fick vi ett meddelande, 4 SI-enheter var spårlöst borta. Detta var bedrövande. Då priset för en ny enhet ligger på kring 1000 SEK, så vi bestämde oss för att ge oss ut på enhetsjakt. Vi packade på oss pannlampor, kartor och andra nödvändiga verktyg, satte oss i Jespers bil och burnade iväg mot Lambohov.


1
Vår utrustning

Väl framme drog vi en fet felparkering vid en skola och begav oss ut på jakt enligt devisen Om jag var en totalt pantad Lambohovsunge, skulle jag inte ta med mig enheten hem, utan slänga den någonstans i närheten bara för att jävlas . Första kontrollen, kontroll nummer 34, hittades bland sopcontainrarna i närheten.

1
Yes, nu hade vi åtminstone hittat en, resan var värd

Andra enheten, enhet nummer 40, hittades inslängd i ett buskage i närheten.
1
Såhär glad var Svahn då

Tredje enheten, nummer 38, letade vi efter länge, samtliga buskade och garagetak kontrollerades, innan vi slutligen gav upp.

Sista enheten att letas efter var den ökända nummer 36, branten. Löparna hade tidigare under kvällen flitigt letat efter den, utan att lyckas. Vi stod länge, sökandes och letandes genom alla buskage och träd i närheten och var väldigt nära på att ge upp, innan vi kom på idén att titta på taken hos de närliggande husen. Skabam, på skolan mittemot hade någon tjomme fått för sig att svinga upp får älskade enhet 36.

1

Enheten var lokaliserad, nu var bara problemet att komma upp på taket. Johan var blixtsnabb med idén ”Vi frågar någon som bor i närheten om en stege”, och skabam, så hade vi en stege. Oklart vad de som lånade ut stegen trodde att vi skulle göra, det var en lite svårförklarad situation. Men en kollektiv insats tryckte vi upp Jesper på taket, och enhet nummer 36 var räddad.


Det krävdes en laginsats för att komma upp på taket

GG ez, 3 av 4 enheter är faktiskt förbaskat bra , tänkte vi när vi gick mot bilen.
Men vänta, var det inte en skola i närheten av den där enheten vi inte hittade? , tänkte någon. Jo, det var det ju, vi åker och tittar igen
Kontroll nummer 38 hittades av Johan, nedtryckt i ett ventilationsrör på skoltaket.


Johan med sin kontroll

4/4 enheter insamlade. Vi vill tacka Oskar, Emma och Johan som hjälpte oss med letandet.

Vad kan vi dra för slutsatser från kvällens bravader?
1. Fuck Lambohov
2. Fuck Lambohovskids
3. Det mesta går att lösa om man har rätt inställning till problemet.
4. Man kan ha kul, även fast allt går åt helvete.
5. Men seriöst, fuck Lambohov

Aja, vi hade i alla fall tur med vädret

Peace out
JeppeSwag och KrickoTuff
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108