Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s t
Vilse i andra medier
f t t
Nyheter
Förändringar och motkandideringar i styret 18/19
2018-05-01 av Anna Wehlin

Under rådande omständigheter har tidigare nominerad till träningsansvarig valt att avsäga sig nomineringen. Valberedningen har då utsett en ny nominerad till träningsansvarig i styret 18/19. Den nya nominerade är Jesper Sjöblom.

Samtliga nominerade till styret 18/19 är nu:
Ordförande: Agnes Westerberg
Vice ordförande: Josefine Höög
Kassör: Frida Jönsson Hellstadius
Festansvarig: Emma Helmersson
Träningsansvariga: Fanny Asketun och Jesper Sjöblom

Det har även kommit in en motkandidering till posten som ordförande. Vem som blir ordförande kommer att avgöras i en sluten omröstning på valmötet som äger rum på torsdag 3/5 kl 20.00 i OL1 (Alsättersgatan 9C).

För att underlätta för mötet har vi i valberedningen bett vederbörande att skriva en kort text om varför de vill vara ordföranden i LiTHe Vilse. På valmötet kommer de även få chans att utveckla detta och medlemmar kommer ges tillfälle att ställa frågor.

Av valberedningen nominerad, Agnes Westerberg:
LiTHe Vilse är en grymt härlig studentförening som bidrar till möjligheten att kombinera studier med fortsatt orienteringssatsning - oavsett elitnivå eller bara för att det är kul. Det finns en gemenskap som jag önskar att alla fick ta del av. Men tyvärr är det inte alltid så lätt för de som bor utanför OL-korridorerna eller helt nyblivna vilsare att komma in i gänget. Därför valde jag att söka till ordförande för att göra föreningsmedlemmarna insatta i vikten av + jobba fram åtgärder i styrelsen för att släppa in alla vilsare i gemenskapen - oavsett om det gäller träning, fester eller korridorsrelaterade aktiviteter.

Valberedningens ord:
Valberedningen har valt att nominera Agnes till ordförande i LiTHe Vilse för att vi tror att hon har stor potential att tillsammans med övriga styret skapa en inkluderande förening med härlig gemenskap för alla, såväl ny som gammal. I styret 17/18 var Agnes festansvarig och hon visade då att hon kan planera och genomföra det mesta. Vi tror att både nya styret och hela föreningen kommer kunna dra nytta av Agnes erfarenheter från sitt tidigare styrelsearbete då hon vet vad som krävs för att genomföra vilseaktiviteter.

Motkandiderande, Sven Engström:
LiTHe Vilse är en förening med kärnan i orientering men vi gör så mycket mer än regelrätt träning, vi hittar på plojtävlingar, fester och framförallt har vi kul tillsammans vilket jag tror att jag kan bidra till med mina erfarenheter, strukturerat arbete och energi.
Anser att posten som ordförande skulle passa mig eftersom jag gillar att hålla ordning och reda och har erfarenhet av ordföranderollen sedan jag suttit som webmaster på Y-sektionen ett år och blivit invald för ytterligare ett år. I rollen har jag varit sammankallande och organisatör för gruppen som tar hand om sektionens hemsida. Utöver den egna gruppen ingick även samordning med övriga utskott, samarbeten med andra sektioners motsvarigheter och universitetet.
Som ordförande kommer jag ha en överblick över föreningens arbete och kunna hjälpa till där det behövs och eftersom jag med en praktisk blandning av perfektionism och handlingskraft har svårt att lämna ett projekt halvklart brukar resultatet bli bra även om det kostar mig några nätters sömn. Jag har även hört och sett att föreningen skulle kunna ha glädje av någon med erfarenhet av webbutveckling; kanske behöver vi ett nytt anmälningssystem som ersättning för träningsappen? Jag ser möjlighet att göra det lättare för medlemmar att planera egna pass och aktiviteter likt många idag gör i Facebook-grupper. Med fler synliga arrangemang och upptåg kan vi locka fler medlemmar och på så sätt ha roligare oftare.
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108