Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s t
Vilse i andra medier
f t t
Nyheter
Funderar du på att börja plugga på LiU till hösten?
2018-03-12 av Erica Pettersson

Den här veckan öppnar ansökan till högskolan och vi hoppas att vi får se många nya glada orienterare på Linköpings Universitet till hösten. Om du funderar på att börja plugga på LiU till hösten kommer här lite allmän info och tips på vägen.

TRÄNINGAR
Vi i Lithe Vilse bedriver vår verksamhet i Linköping. Här samarbetar vi mycket med Lithe Syra, som är studentföreningen för löpare och LiU Elitidrott. LiU Elitidrott ordnar också många träningar för studenterna i Norrköping. Om ni vill få lite koll på vårt träningsutbud kan ni kolla in vår träningskalender där i alla fall Linköpingsträningarna brukar vara uppdaterade: Träningskalendern

Vanligtvis ser en träningsvecka under grundträningsperioden ut som följer:
mån: Intervaller med LiUElit
tis: Teknikträning i närområdena med Lithe Vilse
ons: Nattcup med grannklubbar eller Wintercup (typ plojOL med Lithe Vilse)
tors: Rockgympa med Lithe Syra
fre: Intervaller med LiuElit
helgen: Långpass på fin karta utanför stan med LiUElit

Under tävlingsperioden justeras träningarna något:
mån: Rockgympa med Lithe Syra
tis: Intervaller med LiUElit
ons: Teknikträning en bit ifrån stan
tors: Intervaller med Lithe Syra
fre: Intervaller med LiUElit
helgen: Tävlingar

Självklart deltar man på så många träningar man vill och alla träningar är öppna för alla. Du behöver alltså inte vara med i elitgruppen för att få vara med på LiUElits träningar. Ju fler desto roligare! Till de träningar som sker utanför stan har vi oftast tillgång till minibuss från LiUElit men det brukar heller aldrig vara några problem att få ihop bilar att samåka i.

För att läsa mer om LiUElit eller för att ansöka till elitgruppen se: LiU Elitidrott

BOENDE
I Linköping finns det fyra studentkorridorer och en lägenhet som är till för orienterare/löpare och triatleter d.v.s de idrotter som ingår i LiUElit. För att få ett rum där behöver man inte ha en massa köpoäng hos studentbostäder. Då hör man istället av sig till krister.hultberg@liu.se och anmäler sitt intresse. Annars är ett bra tips att ställa sig i kö både hos Studentbostäder och ByggVesta som har studentlägenheter nära campus Valla.

MER DÅ?
Förutom att orienterare i Linköping har tillgång till en massa bra träningar och skönt boende fixar ju Lithe Vilse en massa annat skoj också. Vi brukar varje år ordna skidläger, tävlingsresa, ett antal KM och ställa upp med lag i diverse stafetter. Varje år arrangerar vi också tre sittningar; Höstfesten i början på höstterminen, Maskeraden innan jul och den glamorösa Vilsegalan i början på vårterminen. Och sist men inte minst ett prestigefullt ÖL-OL i maj.

För mer information om vad vi sysslar med, kolla runt på hemsidan och följ oss på facebook och instagram.
Hoppas vi ses i höst!
Fel på sidan? Kontakta admins © LiTHe Vilse Org.nr: 802455-0108