Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Dags att söka styret 17/18
2017-03-31 av Robert Pettersson

Nu öppnar ansökan till världens bästa styre! Är du sugen på att engagera dig i LiTHe Vilse, tveka inte att ansöka!

Ansökan till styrelsen 17/18 sker via detta formulär. Ansökan stänger den 17/4.
En beskrivning av vad de olika posterna innebär följer nedan. För mer information om specifika poster är det bara att höra av sig till nuvarande styre, de är glada att få svara på frågor!

Inför nästa läsår söker vi även en revisor och två personer till valberedningen. Dessa poster söks genom att skicka ett mail till Robert och Therese, där du skriver lite kort om dig själv och varför du är intresserad av vald post.

Vid eventuella frågor kontakta Robert eller Therese.
pettersson.robert.a@gmail.com, thekl915@student.liu.se

//Valberedningen 16/17


Ordförande


Ordförandens främsta uppgift är att leda styrelsens arbete. Ordföranden är också Vilses kontakt utåt mot universitetet, andra föreningar och sponsorer samt ansvarar för föreningens årsmöte och valmöte. Som ordförande är du navet i Vilses verksamhet och har en fantastisk möjlighet att påverka föreningen.

Hanna, du är Vilses ordförande i år och har tidigare även varit träningsansvarig. Vad tycker du är det bästa med att sitta i Vilses styre?
Det bästa med att vara med i styret är att man har möjlighet att förverkliga sina idéer för verksamheten! Man kommer närmare alla Vilses medlemmar i och med de arrangemang man anordnar och framförallt får man chans att bonda med 5 andra härliga personer som brinner för Vilse! Tveka inte att söka, året i styret kommer vara det år som går snabbast av alla!

Vice Ordförande


Som Vice ordförande är du ansvarig för föreningens marknadsföring, kommunikation mot medlemmarna samt föreningens sociala medier. Vice Ordförande agerar dessutom sekreterare på möten, ansöker om LOK-stöd och är Ordförandens högra hand.

Posten Vice Ordförande har endast funnits i ett år, Elin, hur har det varit att vara Vilses första vice ordförande?
Jag tycker att det har varit roligt. Överlag har det varit väldigt kul att vara med i styret, inte bara för att man får hänga med resten av styret utan också för att man får vara med och påverka vad som händer i föreningen. Posten innebär lite blandade uppgifter, men är ganska fri så det finns möjligheter att genomföra egna idéer och tankar. Att skriva protokoll och ansöka om LOK-stöd tar inte så mycket tid så den mesta tiden har gått åt till att driva de sociala medierna och hjälpa övriga styrelsemedlemmar med diverse uppgifter. Det allra roligaste hittills har varit att ordna alla olika arrangemang!


Kassör


Kassören tar hand om LiTHe Vilses ekonomi genom att sköta bokföring och budget. Som kassör är du ansvarig för att se till att medlemsavgifter samt avgifter från Vilses arrangemang kommer in. Dessutom säljer du föreningens snygga märken och tröjor.

Viktor, vad gör man egentligen som kassör i Vilse?
Som kassör i Vilse har man ansvar för att sköta den löpande ekonomin med inbetalningar och utbetalningar för medlemsavgifter, fester, läger med mera och att bokföra dessa i en Excel-fil. Det är inte så krångligt som det låter utan det räcker i princip med att du vet hur man betalar räkningar på internet, du behöver alltså inte plugga något som har med ekonomi att göra för att klara av det! Dessutom får man en genomgång av uppgifterna vid överlämning av posten.
Men det absolut bästa med att vara kassör är att du får vara en del av världens bästa styre och vara med och planera massa roliga aktiviteter under Vilse-året!

Träningsansvariga


Vilses två träningsansvariga ansvarar för att ta fram ett träningsprogram (i samråd med övriga styrelsen, LiU Elit och LiTHe Syra). I uppgiften ingår att planera när träningarna ska vara, vilka som ska arrangera och att bistå arrangörerna i deras arrangemang, till exempel med kartfiler och utskrifter. De träningsansvariga ser även till att Vilses mästerskap arrangeras, tar hand om föreningens träningsmaterial samt planerar föreningens läger. Dessutom deltar man förstås i arbetet som styrelsen gör tillsammans.

Erik och Anna, hur tycker ni att det har varit att vara träningsansvariga i Vilse?
Erik: Det är väldigt roligt att känna att man gör en stor insats för LiTHe Vilse och har en uppgift som är viktig för att föreningens kontinuerliga verksamhet hålls igång. Det mest utmanande har nog varit planeringen av träningar, ibland kan det vara lite klurigt att få ihop träningsprogrammet.
Anna: Det roligaste är att fixa träningar för medlemmarna eftersom det verkligen känns som att de uppskattar det och att man har koll och är delaktig i det som händer i Vilse. Det är klart att man behöver lägga lite tid varje vecka inför och efter träningarna, men det blir inte mer än en halvtimme per vecka. Det som tar tid är att planera vilket man gör i början av varje termin. Man behöver också lägga lite extra tid inför lägren för att administrera resan.

Festansvarig


Som festansvarig arrangerar du Vilses fester enligt vad styrelsen beslutar, vilket vanligtvis brukar innebära Höstfesten, Maskeraden, Vilsegalan och Öl-OL. Festansvarig har huvudansvar för att planera festerna, men får gärna ta hjälp av övriga medlemmar för att genomföra dem. I övrigt deltar festansvarig i styrelsens gemensamma arbete.

Stina, hur har året som festansvarig varit hittills?
I början av året hjälpte jag till lite här och var i föreningen, till exempel med att ragga nya medlemmar och anordna nybörjarträningar. Men sedan har det blivit mer fokus på just festplanering. Höstfesten, Maskeraden och Vilsegalan kommer ganska tätt inpå varandra, så när en fest är slut måste man börja planera nästa fest direkt efter. Men man hjälper såklart varandra i styrelsen och försöker stötta varandra i arbetet under året. Den roligaste festen att arrangera hittills var maskeraden, främst eftersom jag tyckte att det vara spännande att ordna allt själv. Det blev bitvis lite stressigt, men i slutänden var det värt det. Alla gäster verkade väldigt nöjda och jag tycker att det blev en lyckad fest trots flytten från skytte-C!
Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse