Vilsefakta

LiTHe Vilse är orienteringsföreningen för alla som pluggar på Linköpings Universitet.
Vi har träningar nästan alla dagar i veckan och håller oss för det mesta inom cykelavstånd från Ryd.

Sponsor
Sign-Sport lampspecialisten.se
Länkar
a s f t t
Nyheter
Nomineringar och segrare från Vilsegalan
2017-02-25 av Elin Svensson

Igårkväll var det dags för Lithe Vilses alldeles egna idrottsgala. En riktigt fin tillställning där fina prestationer från det gågna årets uppmärksammades. Missade du denna fina kväll eller om ditt minne behöver lite hjälp på traven kommer här alla segrare och nominerade till de olika priserna:


Årets Nykomling
SEGRARE Erika Blixt
Precis som hennes namn antyder så dök hon upp som en blixt i höstas, och har sedan dess varit med på varenda vilseträning. Få rutinerade kan visa upp en träningsnärvaro på Erikas nivå!

Fanny Asketun
Efter att ha flyttat in i OL1 i höstas så slog hon till snabbt med en seger i Natt-KM. Att Fanny tycker om nattens mörka timmar bevisade hon även när hon var kvar längst av alla nykomlingar på Maskeraden.

Simon Runefors
Under 2016 flyttade det in inte mindre än 6 nya invånare i OL2. Trots (eller tack vare) detta så har träningsnärvaron från korridorens sida varit låg, men Simon går emot strömmen. Simon håller liv i korridoren med hjälp av sina kulinariska (äter jag gröt för att leva; eller lever jag för att äta gröt?) och politiska diskussioner.

Pim Hedberg
Även i tjejkorridoren, OL3, har det flyttat in nya och spännande människor. En av dem är Pim, hon har under året tagit inte mindre än två SM-guld. Imponerande!


Årets Idrottare med funktionshinder
SEGRARE Erik Lindgren
Ett säkert kort på samtliga vilseträningar. Han är dragvillig och alltid i tät under intervallerna. Han har även satt imponerande tider solo på både på 3000 m och 10 000 m. Men trots löpkapacitet är han fortfarande lika värdelös på att orientera. Är det inte lika bra att du lägger av med orientering och bara satsar på löpning? istället?

Emil Rankka
Det verkar vila en förbannelse över den som är träningsansvarig i vilsestyret. Emil drabbades hårt och kunde inte delta på många träningar under året. Ingen minns riktigt säkert när han syntes på en vilseträning senast. Men egentligen kanske det mest är synd om honom, trots både operationer och rehabilitering verkar han aldrig bli skadefri.

Johan Eklund
Han drabbades av ett överbelastat knä under vårsäsongen som verkade sabba allt. Men han återhämtade sig och kunde springa både 10-mila och Jukola. Hösten kom och så även förkylningarna som inte ville släppa taget. Trots ytterst få träningspass i benen kunde han genomför bra sträckor för laget på både 25-manna och Smålandskaveln.

Axel Ek
Innan solen hunnit resa på sig och visa sina strålar slår det i hans dörr. Det är antingen cykel, löpning eller simning som står på programmet. Han kallar sig triathlet men säger att han tidigare har varit orienterare. Men som alla vet - en gång orienterare, alltid orienterare. Vi ser honom på intervallerna och ibland dyker han upp på rockgympan. Frågan är när han ska sluta med sina fjanterier, låsa fast cykeln och satsa på den sport som egentligen betyder något?


Årets Arrangör
SEGRARE Frida Jönsson Hellstadius och Anton Sundgren
Riktigt rolig och bra arrangerad ploj-träning/tävling förra vintern. Banan bestod av många klurigheter som snurrade till det i hjärnan ordentligt. Den som trodde att den kunde Ryd-/vallaskogen fick nog fundera ett varv till.

Moa Svensson och Therese Klintberg
Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. I Rydsskogen med ljus i hår, springer alla som i en dimma. Kunskapen leder dem framåt, sången lockar tillbaka. Med trötta ben i mål, bjöds det på pepparkaka. Julstämningen var ett faktum då Moa och Therese bjöd på Lucia-träning!

Sara Nordvall Forsberg och Frida Jönsson Hellstadius
För sitt fix med Vilses damlag i 10-mila där de styrde upp så att det fanns ett lag att springa i. Fixade till träffar innan själva 10-mila med till exempel fototräff. Sara var uppe hela natten och coachade. Ett växlingsschema i förhand gjordes som visade sig stämma med +-10min hela natten, imponerande!)

Styrelsen 16/17
Styrde upp prova-på-träningar för nybörjare samt nyinflyttade orienterare till Linköping. Dessa träningar var väldigt uppskattade och roliga både för deltagare och arrangörer..


Årets Manliga idrottare
SEGRARE Jens Wängdahl
Medelspecialisten som slog till med en 14e plats på Lång-SM. Följde upp det med en 13e plats på Medel-SM. Har under året också vunnit både Vilses Medel- och Sprint-KM.

Maxime Bonneau
Vår alldeles egna flygande fransman slog i år till och vann Vilses KM i den kanske mest ärofyllda distansen, Långdistans.

Rasmus Elmelid
Rasmus har ett bra SM-år bakom sig med 20e plats på Lång-SM, 15e plats på Sprint-SM och en hedrande 5e plats på SM i Ultralångdistans, Segrade dessutom i Vilses Natt-KM.

Mathias Hallmén
Har levererat ett stabilt år med A-final i alla SM-distanser han ställt upp i. Placerade sig topp 15 på både Medel och Långdistans och tog en fin 7e plats på Natt-SM.


Årets Kvinnliga idrottare
SEGRARE Ellinor Eriksson
Ellinor har tagit ett kliv in i seniorklass 2016. Och vilket steg hon tog. Sprungit stabilt på alla stora arrangemang och har placerat sig högt upp i resultatlistan. 12a på medel-SM och 24a på lång-SM. På stafett-SM så växlade hon ut till andrasträckan på plats nummer två. Men framförallt kom hon 5a på ultralång-SM i D21!

Anna Wehlin
Efter något år med en skadedrabbad Anna är hon nu påväg tillbaka till att kunna springa igen. Hon har varit flitig med sin rehab tidigare och under 2016 kom Anna till A-final i både Medel-SM och Lång-SM. Anna är en tjej som har sprungit bra under hela året i D21.

Pim Hedberg
Pim har under året presterat väldigt bra och under våren tog hon SM-guld på Natt-SM i D20 och under hösten tog hon SM-guld med sitt Pan-Kristianstad på Stafett-SM i D20. En tjej att hålla koll på i framtiden!

Lisa Andersson
Lisa har lyckats med det som ingen annan har lyckats med innan. En KM-trippel. Hon har vunnit både lång-KM, medel-KM samt Skid-KM under 2016. Lisa har också sprungit väldigt bra i skogen hela året.


Årets Prestation
SEGRARE 10Mila-damlaget
Tjejerna visa att de varken räds mörker eller hetsiga gubbar som inte vill få tjejdäng! Med stabila insater från alla visade vilse vilken bredd och kämparglöd vi besitter! Glöden och kärleken för vilse visades också upp extra av coacherna där Sara var upp nästan hela natten och peppade de som skulle ut och springa. En tredjeplats bland tjejlagen satt ju heller inte fel.

Johan Persson
Vad är väl en bal på slottet (eller en maskerad på Örat) när man istället kan spendera kvällen körandes fram och tillbaka? Många kan tycka att det är jobbigt att behöva ta sig ner till stan för en fest en gång men tänk då att göra det tre gånger!? Om inte det är en prestation så vet jag inte vad som är en.

Karls bil
För många var resan till Säfsen en dans på rosor. Man åkte upp, åkte skidor och åkte hem. Men så lätt var det inte för alla… Det bjöds på punktering, frätande vätskor och lösa fjädrar! Att snubbla på ett par bilmekaniker mitt ute i shoutaheiti gjorde ju inte resan mindre häpnadsväckande. Som råge på detta bjöds de resande in på middag: rådjurssadel, ungsrostade rotgrönsaker och semlor! Helt otroligt med andra ord!

Emil och Hanna
Att ta bort något så traditionsenligt och klassiskt som vilses Dag-KM kan inte vara lätt. Att dessutom ersätta det med två nya KM är nästintill otroligt! Dessa två har fört in Vilse på 2000-talet och som en fräsch vind moderniserat Vilse! Bryta gamla mönster och införa Medel-KM och Lång-KM måste ju därmed ses som en stor prestation!


Årets Vilsare
SEGRARE Julia Modig Tjärnström
Ibland kanske inte en prestation sker med nummerlapp på, men fortfarande med karta och kompass. Julia har spridit glädje på träningar och gjort så att nya Vilsare känner sig extra välkomna till föreningen. Vilket kan vara minst lika viktigt som goda resultat. Att hon suttit med i styret, valberedningen och nu revisor visar hur hon verkligen brinner för föreningen! En förebild för alla i Vilse.

Frida Jönsson Hellstadius
Frida är en flitig deltagare på Vilses arrangemang och tvekar inte att förverkliga egna idéer om roliga och kluriga träningar som Höstkul till exempel. Hon bidrog även till att Vilses 10-milalag sattes ihop och genomförde stafetten på ett exemplariskt sätt.

Erik Lindgren
Kan man räkna sig som en riktig Vilsare om man inte har besökt masten? Erik har tagit detta på allvar och snittar just nu ett besök i månaden de senaste fyra månaderna. Förutom allt jobb som träningsansvarig har han även varit med och ansvarat för LiU-loppet och sett till så Vilse fått en ny masterenhet.

Fel på sidan? Kontakta admins
© LiTHe Vilse